top of page
IMG_0538 R.jpg

Wie zijn wij?

IMG_3559 R.jpg

Yves Plovier vertelt zijn verhaal

Een bloemenliefhebber sinds zijn vroege jeugd

Yves Plovier, 55 jaar oud, is de manager van vier bloemenwinkels in Brussel. Nobilis is zijn recenste, geopend 7 jaar geleden in maart 2013. Het is gelegen in Sint-Pieters-Woluwe aan de Parmentierlaan.

 

Sinds hij 8 jaar oud is, is Yves ondergedompeld in bloemen dankzij zijn ouders die een bloemenwinkel in Sint-Agatha-Berchem bezaten. Het was tijdens zijn werk voor een groothandelaar in Nederland dat hij veel kon leren over het vak van bloemist.

 

Volgens Yves is een goede bloemist zijn "een ambachtsman zijn in zijn vak; zijn vak door en door kennen: weten in welk seizoen een bepaalde bloem bloeit, weten hoe je bloemen moet snijden, ...". 

 

In één woord, hij beschrijft zijn Nobilis winkel als eigentijds en onderscheidt zich van zijn andere winkels zoals de Jardins du Luxembourg en Cap Vert.

Yves vertelt ons dat de naam "Nobilis" afkomstig is van de koning van de dennenbomen, de blauwe den, die een van de mooiste dennenbomen is vanwege zijn ongelooflijke geur en zijn vermogen om een van de enige te zijn die niet huilt.

 

Wat Yves dagelijks doet bloeien, is de galerij laten schitteren en de uitdagingen waarvoor hij  bij evenementen voor staat. "Creativiteit, onderzoeken wat de klant nodig heeft, dat motiveert me enorm."

 

Yves is gepassioneerd over zijn werk, hij geeft er alles voor over! Door vier keer per week naar de veiling te gaan, garandeert hij zijn klanten een niet te stoppen versheid voor zijn bloemen en planten. Hij zorgt ook voor zijn personeel, dat "lang in alle winkels aanwezig is", zegt hij.

Onze verse boeketten

Kies één van onze zorgvuldig door ons gemaakte en speciaal voor u geselecteerde boeketten of stel het boeket van uw dromen samen.

 

Klik op een van de twee onderstaande tabbladen en ontvang deze in een flits op het adres van uw keuze.

IMG_0616 R.jpg

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor vragen, advies of andere verzoeken...

Ons Nobilis team staat voor u klaar en staat u graag met raad en daad terzijde.

VERS GEPLUKT

MET ZORG EN LIEFDE VOORBEREID

BESTELD IN EEN KLIK

BEVEILIGDE BETALING

OVERAL IN BRUSSEL GELEVERD

                           Avenue Edmond Parmentier, 20   1150 Sint-Pieters-Woluwe      |    02 772 05 50     |    nobilisfleur@gmail.com

bottom of page